Escarele pot atrage si alte probleme

andrei Uncategorized

Escarele isi fac simtite prezenta in cazul celor imobilizati si in functie de stadiu se pot manifesta in diferite moduri, iar DoctorMit prezinta cateva tratamente simple pentru acestea, nutritia fiind un factor esential in cazul bolnavilor, ce trebuie sa includa in dieta lor cat mai multe substante nutritive si o hidratare corespunzatoare. Inainte de toate trebuie trecute in revista cele patru stadii ale escarelor, iar primul dintre acestea se manifesta prin inrosirea zonei afectate, care incepe sa devina si iritanta si poate cauza dureri.

Cel de-al doilea stadiu presupune ca locul afectat sa semene unei basici, iar intensitatea durerilor creste, in timp ce pielea din apropiere se poate decolora. Stadiul al treilea presupune deja ca tesuturile sunt deteriorate sub rana, in timp ce in ultimul stadiu rana se adanceste si creste considerabil riscul infectiilor. Escarele pot afecta atat muschii, cat si incheieturile, tendoanele si nu numai, motiv pentru care este important sa fie tinute sub control si tratate inca de la cele mai mici semne.

Prevenirea escarelor

Inainte de a afla cum se pot trata escarele este important sa fie cunoscute modalitatile prin care acestea pot fi prevenite. Asadar, pentru ca escarele pot aparea in cazul persoanelor imobilizate, se recomanda ca la fiecare doua ore sa fie schimbata pozitia corpului, in timp ce persoanele imobilizate intr-un scaun cu rotile trebuie sa schimbe pozitia la fiecare sfert de ora. In plus, este ideal ca patul sau scaunul cu rotile sa fie moi pentru a nu pune presiune, iar pielea trebuie curatata periodic. Nu in ultimul rand, dieta joaca un rol important, la fel si hidratarea, astfel ca se poate alcatui un plan alimentar corespunzator.

Diagnosticul

Acesta este foarte usor de stabilit intrucat semnele sunt vizibile cu ochiul liber, insa este esential sa se determine stadiul, astfel incat sa fie ales mai apoi si un tratament adecvat care variaza si poate fi mai simplu sau mai complex. In toate cazurile este nevoie ca presiunea sa fie inlaturata din cadrul zonei afectate, iar rana trebuie protejata cu un pansament pentru a nu fi o tinta pentru bacterii. De asemenea, trebuie sa se indeparteze tesuturile afectate, iar in unele situatii poate fi nevoie de transplatul de tesut. In schimb, Doctormit recomanda o alta posibilitate, adica optarea pentru terapia prin presiune negativa, iar multe tratamente includ si administrarea antibioticelor. Totusi, si pacientii sunt nevoiti sa adopte o dieta corecta pentru a nu favoriza dezvoltarea afectiunii, iar situatia trebuie monitorizata de catre medici.

Exista si complicatii

Perioada de vindecare variaza de la un caz la altul, incepand de la cateva zile si pana la cateva luni, iar dupa dezvoltarea infectiilor pacientii se pot confrunta si cu febra sau frisoane. In acelasi timp, infectiile se pot raspandi in tot corpul, ceea ce presupune ca pot fi atrase mai multe probleme, iar starea generala de sanatate se altereaza.

You May Also Like..

Poti sa iti dezvolti simplu propriul brand

Afacerea ta poate avea mai multe posibilitati de a se dezvolta in ziua de azi pentru ca mediul online aduce […]

O Austen contemporana

Niciodata nu mi-au placut etichetele si urasc oamenii care-si lasa viata condusa de ele. Am fost, pana acum, tot soiul […]

Celulele stem sunt compatibile intotdeauna?

Daca ai mai citit despre celulele stem si esti de parere ca acestea te vor putea ajuta in viitor, atunci […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *