Poarta sarutului hepatic

andrei Stil de Viata

La volan, in aceasta minunata zi de dimineata, respirand intr-o intersectie din apropierea marii aerul salino-carbo-monoxidic emanat de valuri, briza si tevi de esapament. Sta sa se crape de ziua iar promisiunea unei amiezi frumoase se intrezareste prin aceasta crapatura, acompaniata de zzzzzgomotul orasului ce se trezeste, asemeni zgomotului unui fermoar atunci cand „umbli” la  blugii iubitei. Ati prins imaginea, da ? nu mai insist asupra ei.
Radio-ul masinii ca de obicei pe „Rock fm”. Si-aud la stiri : niste unii, pusi sa restaureze Poarta sarutului s-au gandit ei ca ar fi ok s-o spele temeinic cu un jet puternic de apa sub presiune. Rezultatul nu s-a lasat mult asteptat : Poarta a capatat o frumoasa culoare galbena, de sezon, in ton cu aramiul tomnatic al frunzelor. Ce-i drept, pare logic ca acum, la fine de octombrie, celebra opera a lui Brancusi sa se incadreze muuuult mai bine in peisaj, linia cromatica vizuala fiind astfel una usor sinusoidala fara abruptul colturos al unui cenusiu care se potrivea cu culorile parcului asa cum se potriveste ata unei perechi de tanga intre bucutele Angelei Merkel.
Tot de la stiri aflu ca aceasta inspirata lucrare de restaurare a costat aproximativ patru sute de mii de lei, adica un mizilic de vreo nouaj’ de mii (90.000) de euro. Cam cat o cola la jumate, un cataif si doua Range Rover-uri Discovery 4 (34.800 euro fara TVA).Cu-asa chiftea de pret si cu asa profesionisti eu zic ca-i musai sa profitam si sa continuam cu alte si alte lucrari de restaurare, ca nu de alta dar maine-poimaine vine vremea rea si ramanem cu opere de arta netunate in ton cu tendintele. Astfel putem beneficia la preturi modice de serviciile acestor oameni minunati pentru a placa cu faianta Arcul de Triumf. Sau putem inlocui ferestrele bojdeucii lui Creanga cu ferestre cu geam termopan. Iar nesimtita aia de Lupoaica, care a bantuit ca o maidaneza prin mai toate cartierele si Pietele Bucurestiului (ba la Arenele Romane- Parcul „Carol”, ba-n Piata Sfantul Gheorghe – fosta „a Romei”, ba pe Dealul Mitropoliei, s.a.) ar putea fi luata cu hingh
erii, dusa-ntr-un adapost si, daca nu se va gasi un suflet milos sa o adopte si sa-i ofere un camin, dupa 14 zile ar trebui eutanasiata.
Si asta repede, la urgenta, pana ce faima profesionistilor nostri n-apuca sa treaca fraudulos granita si sa ajunga pana la urechile custodelui saf al Luvrului.

Ca umbla vorba prin targ ca parizienii cauta o echipa de zidari de isprava care sa puna la loc mana lipsa a lu’ tanti Venus din Milo. Si cum din Paris, daca te ridici pe varfuri se vede Londra (in zilele fara ceata, adica-n august, intr-o joi), daca-n echipa de zidari o fi si unul care le are cu bidineaua si trafaletul, la super-oferta ar putea fi zugravita si o ureche peste bandajul din autoportretul lui Van Gogh de la Galeriile Insitutului Courtlaund. Cat sa arate si el a om.
Asta e, dragilor. Iata ca-n plin debut de mileniu III avem nesperata sansa de-a asista la nasterea unei noi specii de Dorel, specie in a carui arbore ginecologic atarna de un ram, ca doua prune, si oo-le scofalcite ale unui stramos ce zugravea avantgardist bivoli si extraterestri pe peretii cavernelor mezozoice.
Lia, mereu inspirata, mereu cu rima si gandul potrivit la ea, a tradus in „limba lirica” povestea, adaugand si un fond melodic pe masura. Multumesc frumos !
Mama ei de meserie, invatata si nu prea… important este de-acum doar sa ai patalama si-un piloi prin sfere-nalte unde se vor licita lucrari de restaurare sau de reabilitare (si-altele, le stiti voi care) ce conteaza cum prestezi si ce lasi-n urma ta vor latra la luna cainii pana se vor satura fiindca tu meseriasul care ai prestat lucrarea de-ai dat cota convenita vei iesi basma curata unii se vor revolta, unii se vor minuna… altii rating vor avea… si-n final se va uita: “las-o ma ca merge-asa, ne-am obisnuit cu ea”

You May Also Like..

Less is more

Sinziana Balosin Grupa 41A                                      Despre arhitectura minimala   Curentul minimalist  isi face din nou aparitia, dupa aproape 80 […]

Florarie Online in Bucuresti – Gama diversificata de flori

Cu siguranta fiecare dintre noi ne dorim sa facem surprize celor dragi, astfel ca din cand in cand sau la […]

Speranta

Pana la urma Craciunul il purtam in inima. Nu-i nici in sarmale ori toba, nici in friptura sau vin, nici […]