Aprinde-mi candela din suflet

andrei Stil de Viata

Obisnuiam sa merg sa iau Lumina. De Inviere. Mai mereu ma pregateam, insa, pentru a primi acea Lumina. Nu, nu in sensul ca m-as fi considerat, prin faptele facute (zile de post, milostenii) vrednica de a o primi, dar cel putin ma pregateam sufleteste si prin dialog cu Dumnezeu, si nu numai in timpul celor 40 de zile.
De data asta nu voi merge sa iau Lumina. Nu e nici lene, si nici oboseala, nici vreo stare de rau fizic. E un tremur sufletesc si o adanca nemultumire fata de propria persoana. Nu sunt capabila sa vad in acea lumanare aprinsa mai mult decat o simpla lumanare aprinsa. Pentru ca nu mi-am pregatit sufletul intunecos in a primi lumina. N-am stat mai deloc de vorba cu Dumnezeu, ca sa-I pot multumi adevarat in asta seara pentru Lumina ce-o primesc. N-am trudit, nu m-am abtinut, n-am intors celalalt obraz cand palma mi s-a dat, n-am fost mereu cu gand curat, nu am iertat mereu, nu m-am marturisit si nici impartasit.

Si atunci, cum sa-ndraznesc sa merg sa iau Lumina? Si cum sa cant, din rasputeri, Hristos a Inviat? Cum as putea sa tin in palme o flacara arzand in care dragostea si credinta mea nu se regasesc? Cum sa il rog pe EL sa-mi dea Lumina, cand locul meu pentru a adaposti lumina nu este pregatit? E tot murdar, e uratit de necredinta si de indoieli… e un loc intunecat in care nici macar un pic de ordine nu am reusit sa fac. Nu pot sa iau Lumina. Ar fi numai un gest mecanic. As avea doar o lumanare pe masa. Fara miezul cel viu in al sau fitil.
***
Acum, la ceas de noapte, zabovesc o clipa-n camaruta inimii pentru o vorba, doua cu al meu Parinte: Aprinde-mi mai intai candela din suflet, Doamne, pentru ca apoi sa pot lua Lumina. Si s-o simt.

You May Also Like..

Less is more

Sinziana Balosin Grupa 41A                                      Despre arhitectura minimala   Curentul minimalist  isi face din nou aparitia, dupa aproape 80 […]

Florarie Online in Bucuresti – Gama diversificata de flori

Cu siguranta fiecare dintre noi ne dorim sa facem surprize celor dragi, astfel ca din cand in cand sau la […]

Speranta

Pana la urma Craciunul il purtam in inima. Nu-i nici in sarmale ori toba, nici in friptura sau vin, nici […]