Aleister Crowly si Cartea Legii VIII

andrei Uncategorized

I.54. Sa nu va schimbati, la fel de mult cum stilul unei litere nu se schimba; pentru a vedea! Tu, o profetule, sa nu vezi toate aceste mistere ascunse acolo.
I.55. Copilul maruntaielor tale, el trebuie sa le vada.
I.56. Sa-l astepti nu dinspre Est, nu dinspre Vest; pentru ca dintr-o neasteptata casa-cometa (va veni) acel copil! Aum! Toate cuvintele sunt sacre si toti profetii sunt adevarati; retine doar ca ei inteleg putin; rezolva prima jumatate a ecuatiei, las-o pe cea de-a doua neatacata. Dar ai totul in lumina clara, iar unele, desi nu toate, in intuneric.
Aum este, daca nu cel mai vechi, atunci printre cele mai vechi expresii ale acestei planete. I s-au dat felurite intelesuri si explicatii. Voi incerca si eu. AUM se pronunta OM, iar in limba sanscrita OM inseamna DUMNEZEUL MEU. Poate datorita simbolului ei este una din cele mai puternice mantre cunoscute.
Cu extras din Caietele Argedava:
“Ceea ce a descifrat Tudor Diaconu am gasit de cuviinta a alatura textului din Manava – Dharma – Sastra sau Cartea Legii lui Manu (traducere de Irineu Mitropolitul Moldovei si Sucevei, Ed. Antet XX Press 2006), text care pomeneste in invataturile brahmanior urmatoarele informatii: “74. Sa rosteasca intotdeauna monosilaba sfanta la inceputul si la sfarsitul citirii din Cartea Sfanta, caci orice citire, daca nu este precedata de AUM, se uita incetul cu incetul si daca nu este urmata de AUM, nu lasa nici o urma in minte. (…) 76. Litera A, litera U si litera M, care prin unirea lor formeaza monosilaba sfanta, au fost exprimate din trei Carti Sfinte de Brahma, Stapanitorul Creaturilor, ca si cuvintele BUR, BUHAV si SVAR. Nota subsol: Aceste trei cuvinte inseamna: pamant, atmosfera, cer si sunt numele celor trei lumi vedice.”
I.57.

Invoca-ma sub stelele mele! Iubirea este legea, iubirea sub dorinta. Nici sa nu lasati nebunii sa greseasca iubirea, pentru ca sunt iubiri si iubiri. Este porumbelul si este sarpele. Alegeti bine! El, profetul meu, are alesul, stiind legea fortaretei si marele mister al Casei lui Dumnezeu. Toate aceste litere vechi ale Cartii mele sunt bune (corecte), dar Tzaddi nu este Steaua. Si aceasta este secret: profetul meu trebuie sa-l dezvaluie inteleptului.
Devine demn de atentie faptul ca iubirea de porumbel si iubirea de sarpe exista si in Biblie, Cartea Cartilor a crestinilor. Iisus spunea acolo “Fiti intelepti ca serpii dar blanzi ca porumbeii!”. In fapt, El scoate Adevarul din cele doua iubiri, le intrepatrunde si da cheia Iubirii Absolute. Cele doua specii de zei: zeii pasare si zeii serpi.
Tzaddi este litera TZ, citita si Tzadei. Ambele nume concep impreuna o traducere oarecum usoara. T este simbolul CRUCII, Z (cu forma sa completa dei) reprezinta ZEII. Prin urmare, Tzadei poate insemna Crucea zeilor sau Crucea este legatura cu zeii. (za reprezinta legatura, la fel cum Zamolx inseamna Legatura cu mosul – zeul- Crucii). Tzaddi l-am gasit tradus si ca “carlig de pesti”, pentru ca desemneaza si constelatia Varsator. In alfabetul evreiesc este cea de-a 23-a si 24-a litera. De aceea la punctul I.57. se spune “toate cuvintele sunt sacre”. Daca fiecare litera ar fi o constelatie, atunci ar exista cuvinte magice care ar cuprinde in intelesul lor o adevarata harta a lumilor zeilor.
I.58. Eu dau bucurii inimaginabile pe pamant; Certitudine, nu destin, in timpul vietii, din moarte. pace de nedescris, odihna, extaz. nici nu cre ceva in sacrificiu (schimb).

You May Also Like..

Nu stii unde sa mergi la masaj erotic?

In ziua de azi avem acces la nenumarate modalitati prin care sa ne petrecem timpul liber, iar relaxarea ar trebui […]

Am gasit cele mai bune solutii pentru pardoseala

Pentru pardoseala intotdeauna se gasesc mai multe solutii, motiv pentru care unii dintre noi putem fi pusi in dificultate atunci […]

Cel mai bun aliant in timpul sarcinii

Cel mai sigur moment este acela in care stii ca ai pe cineva langa tine. Mai exact, cand stii ca […]