A fost ales noul presedinte german

In aceasta duminica a fost ales noul presedinte german, Frank Walter Steinmeier fiind votat de catre Parlament. Socialul democrat in varsta de 61 de ani si care initial ocupa postul de Ministru de Externe, este unul dintre cei mai cunoscuti politicieni germani. Cu toate ca aceasta functie presupune mai multe cerinte, una dintre cele mai importante actiuni este reprezentarea Germaniei in strainatate. Astfel, pe durata campaniei electorale din Statele Unite, actualul presedinte german anticipa niste relatii mai dificile cu Washington in contextul in care Donald Trump era considerat a fi un politician care nu tine cont de reguli.

Alegerile

Frank Walter Steinmeier a fost ales in urma unei sedinte a Parlamentului in Berlin, castigand 931 din totalul de 1260 de voturi. In cadrul acestui ansamblu care face alegerea este alcatuit din mai multi reprezentanti, din diferite domenii si care opereaza in toate cele 16 regiuni ale Germaniei, iar printre acestia s-a numarat si Joachim Loew, antrenorul de fotbal al echipei nationale de fotbal a tarii. Noul presedinte isi va incepe activitatea pe 19 martie si pana acum a ocupat postul de Ministru de Externe de doua ori, totalizand 8 ani, ambele termene fiind servite sub indrumarea cancelarului Angela Merkel.

Asteptari

De asemenea, Steinmeier este vazut ca o persoana care vorbeste direct si care a fost respectat in pozitia pe care a ocupat-o in ultimii 8 ani, iar specialistii se asteapta ca acesta sa ajute la consolidarea pozitiei Germaniei de jucator important al Europei, dar si de reprezentant al respectarii valorilor liberale. Alegera acestuia este vazuta ca un plus pentru social democratii care intentioneaza ca in septembrie sa stopeze activitatea cancelarului Merkel, considerat de multi vinovatul actualei crize a imigrantilor din Europa. Actualul presedinte german a ales sa nu mai candideze pentru inca un mandat de cinci ani din cauza varstei sale de 77 de ani.

Leave a Comment