Venetia este o destinatie ideala pentru indragostiti

Venetia a fost fondat pe 118 insule pe coasta de nord est a Italiei si este unic in lume pentru ca nu si-a schimbat infatisarea in ultimii 600 de ani. Cunoscut si sub denumirea de Orasul Canalelor, acesta pare desprins din cartile de istorie, iar intreaga sa suprafata este vazuta ca o atractie, fiind ticsit cu arta, arhitectura, cultura, astfel ca in fiecare an sunt atrasi milioane de turisti veniti de pe tot globul.

Piata San Marco

san_marco

Cine alege un city break Venetia nu are cum sa rateze aceasta piata, care a fost de-a lungul secolelor punctul central de intalnire al orasului. Inconjurata de cafenele, terase si adevarate simboluri precum palatul Ducale sau biserica San Marco, piata ofera o experienta autentica venetiana in orice sezon, in ciuda aglomeratiei din zilele calduroase de vara sau a inundatiilor din cursul iernii.

Podul Rialto

podul-rialto-iv

Acesta este unul dintre cele patru poduri principale ce se intinde de-a lungul marelui canal, iar timp de aproape 300 de ani, acesta reprezenta singura modalitate prin care sa se treaca canalul. Podul este construit din piatra, fiind completat de catre Antonio da Ponte in 1591, dupa ce un vechi pod din lemn din 1524 se prabusise, iar acesta a devenit unul dintre simbolurile arhitecturale ale orasului.

Marele Canal

large_marele-canal-venetia-1

Cine alege un city break Venetia trebuie sa exploreze orasul printr-o plimbare cu gondola de-a lungul Marelui Canal. In plus, in oras sunt interzise masinile, astfel ca doar gondolele, taxiurile pe apa si vapoarele publice reprezinta sursele principale de transport, pe langa bicicleta. Canalul se serpuieste printre strazile pline de istorie, iar o astfel de plimbare duce catre puncte principale precum Biserica Santa Chiara sau alte structuri ridicate in stil gotic sau renascentist. De asemenea, cel mai potrivit moment pentru plimbare este dimineata, atunci cand razele soarelui sunt reflectate in apele calme.

Leave a Comment