Planificarea sarcinii in amanunt – un prim pas esential

Aducerea pe lume a unui copil reprezinta cea mai mare bucurie, insa acest proces este lung si sunt o multime de aspecte de care trebuie sa se tina cont. De asemenea, pentru ca totul sa mearga ca pe roate, se recomanda o planificare sarcina, iar primul pas ar trebui sa inceapa prin verificarea starii de sanatate cu cateva luni inainte de planificare. Din nefericire, exista o multime de afectiuni si infectii care pot fi transmise de la mama catre copil, motiv pentru care este esentiala o verificare mai amanuntita. Uneori se pot efectua chiar si pana la 50 de teste, analize si consultatii, insa aceasta este singura modalitate prin care parintii se pot asigura ca fatul se va dezvolta sanatos, iar acestea nu se limiteaza doar la mama, ci si tatal trebuie sa le urmeze.

Un stil de viata sanatos

Conform specialistilor, pe durata sarcinii se recomanda ca femeia sa nu ia in greutate mai mult de 16 kg, iar cifra ideala este de 10 kg, insa, totusi, exista si cazuri in care se trece pragul de 30 de kg, iar greutatea in plus reprezinta un factor important ce favorizeaza nasterea prematura. De asemenea, pana la concepere este esentiala o greutate corecta, insa trebuie sa fie adoptata si o dieta sanatoasa, pentru ca si fatul sa se dezvolte sanatos.

Evitarea fumatului si a alcoolului

De asemenea, atunci cand se intentioneaza o planificare sarcina, trebuie avut in vedere si faptul ca fumatul si consumul de bauturi alcoolice sunt foarte periculoase, motiv pentru care acestea trebuie evitate cu desavarsire. Asadar, de la inceputul si pana la sfarsitul sarcinii este esentiala evitarea consumului de bauturi alcoolice, intrucat cele mai mici doze pot afecta inima si alte organe ale bebelusului, precum si aspectul fizic al acestora, in timp ce fumatul aduce aceleasi riscuri importante.

Leave a Comment