Tehnologia de epurare si utilizarea membranelor ultrafiltrante

Daca te intereseaza statiile de epurare, C&V Water iti aduce in vedere cateva aspecte importante despre acestea, intrucat pot fi folosite pentru ape menajere uzate, fiind dimensionate in functie de factorii de capacitate si calitate ai influentului, intrucat la evacuare, apa uzata si epurata sa se incadreze in parametrii evocati de catre conditiile pentru evacuare in emisar natural, din Normativul NTPA 001 din 2005. C&V Water ofera o gama de statii de epurare folosite pentru locuinta personala, pensiuni, hoteluri si cabane, dar si pentru segmentul rezidential, cu un numar de locuitori de pana la 750, care se situeaza in zone unde nu exista o posibilitate de evacuare a apelor uzate de la reteaua de canalizare.

Apa uzata poate fi o resursa

C&W Water aduce in vedere faptul ca apa care rezulta din procesul de epurare poate avea un potential crescut de a putea fi reutilizata datorita aspectului calitatii in ceea ce priveste efluentul obtinut. Astfel ca acest fapt duce la o economie imensa de apa. Exista cateva motive pentru care este necesara reciclarea apelor uzate, intrucat acestea, in cazul in care sunt manageriate deficitar, pot genera costuri imense si nu aduc beneficii. Din punct de vedere ecologic, asigura un mediu mai putin poluant si mai sanatos pentru oameni, iar dezvoltarea oraselor aduce o crestere a poluarii si implicit schimbari climatice, care pot accentua criza de apa.

Utilizarea modulelor cu membrane ultrafiltrante

Tehnologia care consta in folosirea unor membrane ultrafiltrare sau MBR este o inovatie in ceea ce inseamna tratarea apelor uzate, intrucat exista cerinte foarte stricte care fac referire la devarsarea apelor reziduale, iar urbanizarea continua duc la o cerere ridicata de astfel de echipamente. Totodata, exista si avantaje in ceea ce priveste aceste module, care pot fi regasite si pe site-ul C&V Water, in urmatoarele tipuri: modul BC50, BC100, BC416, BC-L 480, BC-XL 1920. Astfel ca ofera o calitate superioara in ceea ce inseamna efluent epurat, iar concentrarea de namol de 10-12 g/l rezultata din separarea fizica prin aceste membrane este mult mai ridicata. De asemenea, exista un flux de filtrare ridicat, un consum de energie foarte redus si prezinta o flexibilitate ridicata datorita unui design care permite o crestere de tratare mai usoara. Totodata, aducem in vedere si operarea facila, costurile avantajoase, necesitand o mentenanta simpla. Efluentul care este evacuat nu are diverse materii in suspensie, iar durata de viata este una pe termen lung, pana la aproximativ 15-20 de ani.

Eficienta, incredere si sustenabilitate

Utilizarea modulelor cu membrana ultrafiltrare reprezinta o solutie foarte eficienta, intrucat poti avea incredere in statiile pe care C&V Water ti le pune la dispozitie. Alege sustenabilitatea, prin consum redus de energie si diverse beneficii aduse pentru mediul inconjurator. Nu ezita sa ne contactezi pentru mai multe detalii.

Leave a Comment