Ce modele electrice aduce Renault în 2021?

Producătorul francez s-a alăturat noului trend de folosire a resurselor sustenabile în construcția de vehicule. În ultimii ani, electrificarea a devenit un pas inevitabil în producția auto, astfel că tot mai multe companii care activează în acest domeniu dezvăluie planuri mari în acest sens. Mai mult decât atât, unii producători au anunțat că până la sfârșitul deceniului vor lansa câte o versiune electrificată a fiecărui model din portofoliul său de produse. Am tot vorbit despre giganții tehnologici care produc exclusiv mașini cu emisii zero, însă cum se descurcă brandurile europene care și-au ocupat statutul de astăzi prin producția de mașini cu combustie internă? Cum vor aborda noua tendință și planuri au pentru a rămâne în topul mașinilor de producție.

c

Producătorul francez a lansat recent noul Renault 5, un vehicul cu emisii zero care vine cu un aspect retro, având un design ceva mai elegant decât actualul Renault Zoe EV. Potrivit surselor, noul vehicul electric va fi comercializat începând cu anul 2024 ca înlocuitor pentru modelele Honda E, Peugeot e-208 și Mini Electric. Din câte am observat din imaginile vehiculate de producător, exteriorul noului model pare să capete un finisaj de un galben deschis, însă cu ce tehnologie va fi oferit la interior? La ce să ne așteptăm de la noul Renault 5? Cert este că fi echipat cu o tehnologie de ultimă generație care include un afișaj de infotainment din sticlă, care afișează grafica instrumentului chiar la nivelul liniei ochilor.

Tendința de electrificare a gamei franceze aduce multe actualizări de care clienții se pot bucura la un preț destul de accesibil. Să nu uităm de faptul că Renault are o istorie îndelungată pe piața automobilelor pentru designul său revoluționar, dar și pentru numeroasele sale progrese tehnologice înregistrate de-a lungul timpului. Încă un lucru important de menționat atunci când vine vorba de parcursul mărcii franceze este acela că a atins un gard de popularitate și pentru construcția de motoare folosite în competițiile sportive.  În urma alianței cu japonezii de la Nissan, Renault a devenit unul dintre cei mai mari producători de mașini din lume.

Leave a Comment