Psiho-oncologie

Vestea unui diagnostic atat de grav, precum cancerul, nu este o chestiune usor de acceptat si de trait cu ea si, de cele mai multe ori produce dezechilibre la nivel psiho-emotional, care sa ingreuneze mai tare situatia curenta. Astfel ca, pentru a putea trece mai usor prin aceste incercari si a elimina stresul si starile negative pe care le provoaca, pacientul poate beneficia de sedinte de psiho-oncologie. O minte sanatoasa si increzatoare in reusita poate reprezenta un esential in procesul de vindecare, asigurand o parcugere mai usoara a acestui proces si o deschidere mai mare catre tratament.

Terapie pentru bolnav

Psiho-oncologia vizeaza in principal cresterea calitatii vietii pacientului, date fiind schimbarile majore de care acesta are parte. Prin terapie reuseste sa accepte mai usor boala si sa lupte impotriva ei, pastrand vie speranta ca o poate invinge. Psihoterapeutul are rolul de a mentine pacientul pe o linie pozitiva, in asa fel incat sa poata suporta mai usor duritatea sedintelor de radioterapie si astfel acestea isi pot creste eficacitatea.

Cu toate ca durerea fizica ar putea reprezenta cel mai greu de gestionat factor, sanatatea psihica nu trebuie ignorata si trebuie evitate pe cat posibil episoadele depresive si de anxietate. Frica de moarte poate avea un impact extrem de dur asupra felului in care gandeste si reactioneaza pacientul, si de aceea are nevoie in permanenta de sprijin de specialitate care sa il ajute sa infrunte aceste ganduri.

De asemenea, dincolo de perioadele petrecute in spital, pacientul trebuie incurajat sa continue fluxul normal al vietii pe care o avea pana in momentul stabilirii diagnosticului. Astfel ca, desi planul de tratament va impune schimbari majore in viata sa, activitatile zilnice ce ii aduceau placere in trecut nu trebuie evitate, deoarece reprezinta o metoda de a-i spori dorinta de viata, ceea ce este extrem de important in ceea ce priveste reusita tratamentului.

Terapie pentru apropiatii bolnavului

In vederea unei terapii complete de psiho-oncologie, vizat nu este doar bolnavul, ci si apropiaii acestuia. Veste bolii ii poate afecta in mod direct si pentru a contura un cadru cat mai favorabil pentru vindecare, trebuie sa aiba parte de sedinte care sa le insufle si lor ideea de infrangere a bolii si speranta. Acest lucru este foarte important deoarece, in aceste circumstante, pacientul tinde sa reproduca stari si comportamente pe care le vede la cei din jur si o abordare pozitiva va aduce intotdeauna un beneficiu asupra modului in care se desfasoara tratamentul si procesul de vindecare.

Cat costa o sedinta de psiho-oncologie?

Preturile pentru astfel de sedinte sunt stabilite in asa fel incat sa nu reprezinte un impediment in vederea apelarii la terapie pentru niciun pacient. Astfel ca, pentru 50 de minute de terapie pentru minte si suflet, va fi necesar sa se achite doar 150 de lei.

Leave a Comment